Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

My secret

Nem mondhatom el senkinek, el mondom hát mindenkinek! Volt, van már blogom, de most arctalanságra vágyom és mégis figyelemre.:-) Rólam szól.....neked kedves idegen. :-)))

Jelenlegi látogatók:

Csak egy kis zene!

 

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Új hozzászólások

Címkék

2011.02.04. 09:13 Gritty goose

Ellenséges hangulat....

....kezd uralkodni az irodában.

Kedden volt a katasztrófa, akkor a sírás volt jelen.
Szerdán az eszmélés, és a lendületgyűjtés volt a tovább lépéshez.
Csütörtökön már kupaktanácskozás volt a kirúgottak és a szimpatizánsaik között.
Jelentem én nem tartozom sehova.....hogy lehetnék szimpatizáns, mikor tudom én is ott lehettem volna a többiek között?! Na meg, agyban nekik is tudniuk kell, hogy ez elkerülhetetlen volt, ettől még nem kell utálni a főnökanyut, mert meglépte azt, amit már rég meg kellett volna. Azért mert egy olyan embert is elküldött, aki eddig nem számított rá, és ült a babérjain akkor is, mikor jelzést kaptunk arra, hogy tessék keresni, mert bármikor, bárkit elküldhetnek?! Akkor most ki a rossz?! Tudom, senki....legalábbis én ezt tudom. Nem tudok senkire sem haragudni, vagy...pontosabban mindenkire haragszom.
Haragszom a főnökanyura, hogy hagyta idáig fajuljanak a dolgok. Egy céget nem így kell vezetni, nem lehet egy lábon állni a mai világban. Haragszom, mert a mai napig sem tesz erőfeszítéseket, hogy jobb legyen, csak sodródik az árral.
Haragszom a csajokra, mert várták a sült galambot, és nem tettek semmit.
Miért most kell kétségbe esni, mikor már a fejükre esett a tégla????!!!
Miért keresnek bűnbakot? Ez egy folyamat, melynek e a végén ez a megálló ott volt, csak azt nem tudtuk, hogy pontosan mikor érünk erre az állomásra?!
És most lehet sírni, összeesküvés elméletet gyártani, és sajnálkozni, meg sírdogálni, utálni is lehet, és ellenségesen is lehet viselkedni, de ettől még nem jutnak előrébb.
A cég sem, és Ők sem!
Felmerült egy számukra fontos kérdés.....az anyagiak....aha...persze, nekik fontos, nekem is az lenne. De a harcias kakas hozzáállásuk bosszant. Nem azért lettek elküldve, mert a cégnek olyan nagyon megy a szekér, és velük nincsenek megelégedve, hanem azért mert bajban vagyunk.
Nem is tudom....most azon gondolkozom, hogy ha én lennék közöttük, akkor én is kardoskodnék a végkielégítésért, vagy lojális lennék és azt mondanám, hogy az egy hónapos felmondási idő elég, azt úgyis teljes fizetéssel kifizetik, aztán csókolom a cég éljen tovább, ahogy tud, nem akarom a többiek helyzetét veszélyeztetni.
Igen, tudom, minden szentnek maga felé nyúlik a keze, de akkor is.....
Jelen esetben végkielégítésről beszélgetni, hm....nem is tudom....

Szóval Ők harcolni akarnak....mondjam azt, hogy tegyék, saját érdekük, mikor tudom, hogy közben ezzel alattunk a maradékok alatt vágják a fát?!
Utálnak, mert nem gondolkodom velük, mert visszafogottan nyilatkozom, mert azt hiszik azzal, ha nekik igazuk lesz, azzal nekünk nem lesz rossz.

12 komment

Címkék: munkahely főnökanyu


A bejegyzés trackback címe:

https://csak1lany.blog.hu/api/trackback/id/tr282637595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Walmer 2011.02.04. 09:52:01

"Szóval Ők harcolni akarnak....mondjam azt, hogy tegyék, saját érdekük, mikor tudom, hogy közben ezzel alattunk a maradékok alatt vágják a fát?!"

ezzel valszeg nem törődnek. azt kell mondjam valamenyire igazuk is van. a cég törődik most velük? Hogy mi lesz most ezután? akik maradnak, azokat érdekli miből fizetik jövő hónapban, vagy azután a gázszámlát?
Akkor őket miért érdekelje bármi is?
Leszarják. Igazuk van

Gritty goose 2011.02.04. 10:05:35

@Walmer: Ettől még nem kellene minket, maradékokat utálni.
Ráadásul a cég már októberben szólt, lehet (nyíltan!) keresni másik állást!!!!!!!!!
Csak mindenki Pató Pál úr volt, vagy strucc, ha a homokba dugom a fejem, akkor velem nem fordulhat elő, hogy kirúgjanak.
Én novemberben már cseszegettem Őket, ne üljenek a babérjaikon, legalább az önéletrajzuk legyen meg, és küldözgessék, ahogy én is. Nem véletlen, hogy én decemberben elkezdtem az angolt, mert láttam nélküle esélyem sem lesz a váltásra.

Walmer 2011.02.04. 12:30:08

@Csak_egy_lány: Ezzel semmi gond nincs, de ne kelljen már jó képet vágni, mikor éppen kirúgnak. és a mostani gzdasági helyzetben nem olyan könnyű ám állást találni. Akármilyen állást. Olyat meg tényleg baromira nehéz, amilyen közel áll az elképzeléseinkhez.

és valóban, nem kell a megmaradókat utálni, de nem kell őket ezért elítélni sem, ha ezt teszik. Ki vannak rúgva a picsába. legalább annyi joguk legyen már, hogy ne kelljen hozzá jóképet vágni és utálhassák egy kicsit azokat, akik ilyen vagy olyan okokból maradtak. nekem nem egy kollégámat rúgták ki az utóbbi egy évben és a maradók egy részét én is utálom mint a szart, mert szerintem nekik kellett volna menniük.

Gritty goose 2011.02.04. 13:12:43

@Walmer: Rendben, akkor befogtam a szám a naplómban (IS)!

Walmer 2011.02.04. 13:24:57

@Csak_egy_lány: jaj ne már. be ne durcizz itt nekem. örülj, hogy te még ott vagy és szard le, mit mondanak rólad.

Gritty goose 2011.02.04. 13:37:02

@Walmer: Úgy érzem, nem érted a lényeget.
Nem az zavar, hogy mit mondanak, vagy mondanak-e?! Hanem a levegő, a légkör, amiben dolgozunk még egy hétig.

Walmer 2011.02.04. 13:46:47

@Csak_egy_lány: egy hét az semmi. fejen állva is ki lehet bírni. én azt mondom ne azt nézd, hogy még egy hétig milyen szar lesz, hanem örülj annak, hogy neked még van hova bemenni a hét után is. ez valamennyire az eddigi teljesítményed elismerése is, gondolom.

Ifigenie 2011.02.04. 13:57:30

Szerintem ne mondj semmit, nekik meg valahol ki kell adniuk a mérgüket.
Azt hiszem, egy hétig meg lehet érteni őket...aztán úgysem lesztek már így, ahogy voltatok.

díva naíva 2011.02.05. 09:17:01

ezen egyedül főnökanyud segíthetett volna, hogy felmenti őket a ledolgozandó idő alól...
a másik pedig, a végkielégítéseket és őket megillető juttatásokat be kell kalkulálni, válság ide vagy oda, aki vállalkozik, annak törvényileg biztosítania kell a járandóságokat...
Nem értem, miért kellene a felmondott embereknek lemondaniuk róla, ki tudja mikor találnak új állást...

Bohumil Stejskal 2011.02.06. 22:38:40

A végkielégítés jár törvény szerint. Ezzel nem a maradók helyzetét teszik nehezebbé, ha pedig mégis, akkor a maradók kérdezzenek rá főnökanyura, hogy miért is nincs fedezet rá?
Vajon, ha a maradók is kirúgottak lesznek, akkor is elfogadják ezt?
Na de, ha mégis nagylelkűen lemondanak a pénzükről, akkor a maradók, majd kárpótolják őket? Majd összedobjátok a béretekből nekik a végkielégítés összegét?
Ugye, hogy ugye.

szociologus 2011.02.07. 11:46:37

@Bohumil Stejskal: A végkielégítés jár. Pártunk és kormányunk éppen most készül farigcsálni az amúgy sem gáláns munkanélküli ellátásokon... Sok-sok év után mindenkinek jár annyi, hogy legalább pár hónapig gond nélkül kereshessen új munkát.

Mellesleg gyaníthatóan a főnököknek a nehéz gazdasági helyzet ellenére is csurrant némi prémium...

Gritty goose 2011.02.07. 11:51:35

@díva naíva: Felmentette!

@Bohumil Stejskal: @szociologus: @Ifigenie:
Jól van no!
Igazatok van, csak kissé elkeseredtem, és a saját létbizonytalanságom is és önzésem, íratta azt, amit.
Igen, be kell lássam az önzőség szemüvegén keresztül néztem a világot.
Ennek ellenére, azért az ellenséges hangulatot akkor sem fogadom el.
De már mindegy.
Most csend van, lehet, vihar előtti....
süti beállítások módosítása