Idén kissé vitával, nyüstöléssel sikerült megértetnem vele, hogy nem kell terülj-terülj asztalkám. Nem attól lesz boldog, nyugodt, szeretet teljes az esténk, hogy 6 féle ételt tálalunk fel.
Hal csak a lében fog úszni, idén a többi fogásban nem szerepel.
Töltött pulyka, karácsonyi változatban, nem lesz benne máj, csak sok finom gyümölcs.
Köretnek mellé egy érdekes finomságot találtam, bár még nem ettünk ilyet, de rossz nem lehet:
Karácsonyi töltött alma recept
Hozzávalók:
6 db alma
15 dkg darált dió
6 dkg mazsola
2 evőkanál méz
2 evőkanál citromlé
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, a magházat karalábévájóval kiszedjük. A citromlével, mazsolával felfőzzük a diót, hagyjuk kihűlni, majd az almákba töltjük. A töltött almákat tűzálló tálba helyezzük egymás mellé és előmelegített sütőben kis lángon megsütjük. Kb. 12-15 perc alatt készen van.
Tanácsok:
Sült húsokhoz, köret mellé kínálhatjuk.
A bejglit még ma este megsütöm, ha egyszer hazaérek.
Valami mascarpones finomsággal Ő készül, és jelezte, most lett kész vele.:-)))
Van még rágcsálni való mézeskalács, lesz még sajtós ropogtatni való. Azt hiszem ez éppen elég lesz holnap estére.
A vendégek meg még kapnak valami francia salátát, és töltött húst.
Idén elmarad a kocsonya és a töltött káposzta is, amit csak a kedves sajnál, én csak örülök. Ennyi kaja mellé már fölösleges. Tavaly is a fagyasztóba landolt a nagy része, és év közben szedegettük elő.
Sóher vagyok mi tagadás :-)))), na meg számomra, nem annyira fontosak a kulináris élvezetek.
Szeretek enni, de ekkor hangsúlyt soha nem fektettem rá.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.